Wat te doen bij verzuim?

Iedereen is wel eens ziek of verkouden, waardoor we ons ziek moeten melden op het werk. Meestal is dit met een paar dagen weer over en kun je weer aan het werk. Soms duurt het helaas iets langer of is er iets anders aan de hand, waardoor je voor een langere tijd niet kunt werken. Dit is natuurlijk erg vervelend! In deze situaties komen hele andere verzuimregels aan te pas. Maar hoe werkt verzuim precies en wat moet je doen bij verzuim? Wij vertellen je er graag meer over in dit artikel. Lees dus snel verder!

Arboarts

Als medewerkers voor een langere tijd ziek zijn, komen ze in aanraking met de arboarts. Deze persoon bekijkt de ernst van de situatie en probeert samen met de werknemer een plan te maken over hoe hun herstel zo makkelijk en soepel mogelijk gemaakt kan worden. Het is natuurlijk voor alle partijen het beste als de medewerker weer zo snel mogelijk aan het werk gaat. Veel mensen denken of zijn bang dat de arts alles deelt met de werkgever, maar dit is niet het geval. Dit is zelfs verboden. De arboarts mag de werkgever alleen op de hoogte houden van de ontwikkeling omtrent wanneer de werknemer weer kan beginnen met werken. De rest van de informatie is dus vertrouwelijk.

Integreren

Als de werknemer weer aan het werk kan, wordt er gekeken naar in welke vorm dit kan binnen de organisatie. Het kan voorkomen dat de werknemer door zijn of haar omstandigheden niet in dezelfde functie kan treden in de organisatie. In dit geval wordt er gekeken naar een andere functie binnen de organisatie. Het kan ook zo zijn dat er een casemanager verzuim wordt ingeschakeld. Deze persoon maakt een plan van aanpak met de werknemer en bewaakt het re-integratieproces.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *