Mediators: van groot belang voor vredige afhandelingen echtscheidingen

Ongeveer een derde van alle huwelijken die voltrokken worden eindigt uiteindelijk in een echtscheiding. Echtscheidingen worden dan ook behoorlijk vaak uitgesproken. Dit heeft heel wat leed tot gevolg in de samenleving, zij het uiteraard wel eerst bij de directe betrokkenen zelf. Dit geldt al helemaal wanneer een echtpaar gaat scheiden terwijl ze een of meerdere kinderen hebben. Dan is het extra belangrijk dat de scheiding op een acceptabele en respectvolle manier tot stand komt, zo veel mogelijk zonder ruzie dus. Welnu, met het inzetten van advocaten wordt de kans op zo’n vreedzame scheiding helaas kleiner. Zet je daarentegen een mediator Hilversum in, dan worden de onderlinge omgangsvormen dikwijls weer een heel stuk beter. Hieronder lees je hoe dat zoal komt. 

Mediator Hilversum

Wat gebeurt er zoal bij mediation rond echtscheidingen?

Een mediator zal bij een echtscheiding eerst met beide leden van het echtpaar afzonderlijk gesprekken voeren. Zo kan de mediator inzicht krijgen in waar deze mensen precies behoefte aan hebben wat hun wensen of misschien zelfs eisen zijn met betrekking tot de naderende echtscheiding. Later volgen er wellicht nog gesprekken met alle betrokkenen samen. Het oogpunt is daarbij altijd dat er naar oplossingen worden gezocht die voor beide partijen aanvaardbaar zijn. 

Het grote verschil tussen mediators en advocaten

Het mag duidelijk zijn, een door een mediator begeleide echtscheiding verloopt een stuk vredevoller dan eentje waarbij een of meerdere advocaten bij betrokken zijn. Advocaten proberen namelijk altijd het gelijk van de zijde van de klant aan te tonen. Hierbij worden harde standpunten zeker niet geschuwd. Bij een bemiddelaar worden deze extreme zienswijzen juist vermeden. Mediation is er namelijk op gericht om ergens in het midden terecht te komen. Uiteraard is de kans dat je na mediation nog fatsoenlijk met elkaar kunt omgaan veel groter dan na een rechtszaak met advocaten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *