Dit doet een bouwrecht advocaat

Bij de bouw van bijvoorbeeld een huis of een hotel zijn enorm veel partijen gemoeid. Aannemers, projectontwikkelaars, loodgieters, consumenten en ga zo maar door. Dat betekent dat hier wel eens een geschil optreedt, dit is het moment dat je een bouwrecht advocaat inschakelt. Meer weten over de bouwrecht advocaat? Lees dan snel verder!

Wanneer schakel je een bouwrecht advocaat in?

Zoals ik net al kort heb toegelicht schakel je een bouwrecht advocaat in op het moment dat er een geschil optreedt tussen een van de partijen die betrokken zijn bij de bouw. Denk hierbij aan een riolering die niet goed is aangelegd door de loodgieter waar de aannemer vervolgens schade door leidt. Als er een soort gelijk probleem ontstaat dan ontstaat er vaak een juridisch geschil, en dat is het moment dat beide partijen een bouwrecht advocaat in de arm nemen.

Maar is dat alles?

Nee, een bouwrecht advocaat kan bij veel meer helpen dan alleen juridische geschillen. Een bouwrecht advocaat is er ook om geschillen te voorkomen. Zo kan een bouwrecht advocaat bijvoorbeeld helpen bij het opstellen van contracten tussen verschillende partijen. Iedere partij heeft namelijk belangen in de bouw, het is daarom belangrijk dat deze goed worden vastgelegd. Bij grote projecten wordt er vaak ook van tevoren een bouwrecht advocaat ingeschakelt om met de klant samen te kijken hoe zij het beste problemen kunnen voorkomen. Ook tijdens het bouwproces kan een bouwrecht advocaat zijn diensten aanbieden. Zo kan een bouwrecht advocaat bijvoorbeeld uitstekend advies geven wat te doen wanneer er vertraging optreedt.

Meer weten over het inschakelen van een bouwrecht advocaat? Neem dan eens een kijkje op: https://www.westlandpartners.nl/.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *