Begeleidt op zoek naar een nieuwe baan

outplacement

Wil je verder groeien maar is daar de mogelijkheid niet voor binnen je huidige bedrijf, dan kun je misschien na goed overleg betaald op zoek naar een andere baan waar die groei wel is. Vaak kom je dan uit bij outplacement, via een bureau wat je begeleidt krijg je dan een bepaalde tijd om een andere baan te zoeken. Een outplacementbureau is er om de belangen te behartigen van zowel jij als je huidige werkgever, er zijn zowel kleine als grote bureaus actief op de markt. Het belangrijkste is het plan van aanpak wat een bureau hanteert. 

outplacement

Hoe ziet het traject eruit?

Het is natuurlijk nooit leuk om op zoek te moeten naar een andere baan, ongeacht wat de reden ervan is. Hierbij moet je wel met een schone lei beginnen, en geen gevoelens meer hebben naar je oude werkgever. Het belangrijkste wat je moet weten tijdens het traject is dat je precies weet wat je wilt, hierbij kun je ook een test maken om te kijken welke richtingen je het beste liggen. Ook wordt er gekeken hoe je cv opgesteld is en wat daar eventueel nog aan veranderd kan worden, de meeste mensen hebben jaren niet meer gesolliciteerd. 

Daadwerkelijk zoeken van een baan

Nadat je ook hebt geleerd om sollicitatiebrieven te schrijven, komt het echte werk aan bod het zoeken naar een baan. Vaak heeft een outplacement bureau wel bepaalde hulpmiddelen voor het zoeken naar een baan, tijdens het traject zal je ook gesprekken hebben met je coach over de voortgang en krijg je eventueel tips om een baan te vinden. In het begin denk je dat je nooit een baan zult vinden, maar ben je eenmaal op stoom binnen het traject dan krijg je er een goed gevoel over en weer zin in de toekomst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *