Bond van Wetsovertreders          

Samen op weg naar een betere toekomst

 
 

Perspagina.

Op deze pagina kunt u alle persberichten vinden. Om alle berichten te lezen moet u soms de pagina verversen. Onder de berichten kunt u brieven e.d. vinden.


Persberichten


Terug naar overzicht

18-09-2018

BWO dient klacht in tegen Tubantia en start kortgeding wegens rectificatie. (zie bijlage)

UPDATE: Uitspraaak Raad voor de Journalistiek - De Bond van Wetsovertreders (BWO) heeft een klacht ingediend tegen dagblad Tubantia over een artikel die met losse flodders aan elkaar hangt.

Net zoals de Volkskrant en het Brabants Dagblad beweerde, ondanks dat de BWO bij de Raad van de journalistiek de procedure won is men nog steeds van mening dat de BWO uit één man bestaat.
Daarnaast heeft Tubantia onvoldoende hoor en wederhoor toegepast, zo meent zij dat Benno L. geen lid was geweest, dat hebben ze van Pieter van der Kruis (Advocaat van Benno L.) die kwaad is op de BWO omdat hij zijn factuur, vanwege een niet haalbare procedure startte, en vrolijk meedoet aan het zwartmakerijspel waar echter gerenommeerde mediums niet aan mee doen. Tubantia, samen met het Brabants Dagblad valt zij onder de Persgroep, valt vanzelfsprekend niet onder die gerenommeerde media.
Leden hechten geen waarde aan zulke onzinartikelen, nu temeer de media nooit om een ledenlijst heeft gevraagd. De BWO is een open organisatie en ook een negatief artikel al dan niet terecht publiceren wij op onze website om de media die het heeft geschreven van repliek te dienen.
Tubantia is overigens een zusje van het Brabants Dagblad (waar de BWO de procedure van won en een schadevergoeding kreeg) en heeft dus belang bij de BWO onterecht zwart te maken.
Onderstaand de brief en artikel aan Tubantia.Alsmede de uitspraak nog een keer van de Raad voor de journalistiek. De Persgroep heeft deze publicatie over zichzelf afgeroepen.

 BvW - conclusie.pdf


Terug naar overzicht