Bond van Wetsovertreders          

Samen op weg naar een betere toekomst

 
 

Perspagina.

Op deze pagina kunt u alle persberichten vinden. Om alle berichten te lezen moet u soms de pagina verversen. Onder de berichten kunt u brieven e.d. vinden.


Persberichten


Terug naar overzicht

10-09-2018

Drugshond maakt, volgens directie van gevangenis Zaandam, geen fouten "onzin" zegt de BWO (Zie onder brief aan directie).

De Bond van Wetsovertreders (BWO) is verbolgen over het feit als een drugshond, in de gevangenis Zaandam, gaat zitten de bezoekers meteen de toegang wordt ontzegd, vijf bezoekers van leden beklaagden zich bij de bond.

De BWO heeft een brief geschreven naar de directeur van de inrichting dat dit niet kan en direct moet stoppen anders spant de BWO een kort geding aan.

Volgens de directie gaat de hond zitten als er drugs aanwezig is of gebruikt is, maar dat is volgens dierenkenners “onzin”. Ook een hond kan fouten maken. De leden die bij de bond klaagden stellen dat eht bezoek niet werd gefouilleerd en dat is tegen de regels van de beginselenwet gevangeniswezen, aldus de brief aan de directie.

14 dagen:

De BWO heeft de directie 14 dagen de tijd gegeven om te reageren. De dagvaarding is reeds klaar en naar de rechtbank gezonden voor een datum.

 justcomzaandam180910.pdf


Terug naar overzicht