Bond van Wetsovertreders          

Samen op weg naar een betere toekomst

 
 

Perspagina.

Op deze pagina kunt u alle persberichten vinden. Om alle berichten te lezen moet u soms de pagina verversen. Onder de berichten kunt u brieven e.d. vinden.


Persberichten


Terug naar overzicht

22-12-2018

Aangifte burgemeester Weert wegens stalking en bestuursrechtelijk kort geding

De Bond van Wetsovertreders (BWO) heeft tegen de burgemeester van Weert. Jos Heijmans, strafaangifte gedaan bij de hoofdofficier van justitie wegens stalking. In 2017 deed de BWO ook al eens aangifte tegen Heijmans wegens wederrechtelijke vrijheidsberoving, de rijksrecherde hoorde de burgemeester en de BWO.

De aangifte doet de BWO nu de burgemeester voor de 3e keer achter de asielzoekers die, volgens hem, strafbare feiten plegen, maar daar is tijdens het onderzoek van de rijksrecheche en eerder onderzoek niets gebleken. “De bburgemeester maakt van een mug een olifant”aldus de BWO.

De BWO denkt er over de aangifte uit te breiden wegens dreiging nu de asielzoekers wéér door de burgemeester worden belaagd, dit zal ook met de feestdagen zo zijn. Ook zal de BWO de burgemeester bestuursrechtelijk aanpakken wegens onbehoorlijk bestuur. Het verzoekschrift is inmiddels ingediend en de BWO wil een verbod vragen aan de voorzieningenrechter dat de burgemeester stopt met het criminaliseren van asielzoekers in zijn gemeente.Terug naar overzicht