Bond van Wetsovertreders          

Samen op weg naar een betere toekomst

 
 

Perspagina.

Op deze pagina kunt u alle persberichten vinden. Om alle berichten te lezen moet u soms de pagina verversen. Onder de berichten kunt u brieven e.d. vinden.


Persberichten


Terug naar overzicht

27-10-2018

Journalist Gerben K. (Twentsche Courant Tubantia) beticht BWO van intimidatie en stigmatiseren van journalisten.

Amsterdam – Journalist Gerben K. beticht de voorzitter van de BWO van intimidatie van journalisten, dat schreef de journalist in zijn reactie op het klaagschrift van de BWO. De zaak dient vrijdag 2 november 2018 om 15.15 uur bij de Raad voor de Journalistiek, nog onduidelijk is of de journalist verschijnt samen met de hoofdredacteur.

Bij de BWO zijn referenties beschikbaar waaruit blijkt dat de leden blij zijn met de BWO en haar voorzitter.

Intimidatie:
Intimidatie is in het juridisch jargon vrees aanjagen en daarvan is geen sprake nu de strafaangifte heeft plaatsgevonden ná het schrijven van het artikel. Dreigen met een strafaangifte vóór het artikel verscheen dan zou er sprake kunnen zijn van intimideren. Er is dus geen sprake van intimideren.

Stigmatiseren:
Ook de journalist een slechte reputatie bezorgen is geen sprake. Met de persberichten maakt de BWO gebruik van hun vrijheid van meningsuiting, daarnaast is de journalist zelf begonnen en actie geeft reactie. Daarnaast gebruikt de BWO de initialen van K.

Wilt u referenties van leden ontvangen die zijn bij de BWO beschikbaar.Terug naar overzicht