Bond van Wetsovertreders          

Samen op weg naar een betere toekomst

 
 

Perspagina.

Op deze pagina kunt u alle persberichten vinden. Om alle berichten te lezen moet u soms de pagina verversen. Onder de berichten kunt u brieven e.d. vinden.


Persberichten


Terug naar overzicht

01-10-2018

BWO doet aangifte tegen Tubantia journalist Gerben K. (zie bijlage de aangifte)

Het bestuur van de Bond van Wetsovertreders (BWO) zal vandaag strafaangifte doen tegen Tubantia journalist Gerben K, vrije nieuwsgaring moet kunnen en is belangrijk maar ongefundeerde en onjuiste verslaggeving moet de kop worden ingedrukt. De BWO schreef ook al een klacht aan de hoofdredacteur van Tubantia.

De gevangenenbond doet aangifte wegens smaadschrift en laster van de vereniging.

Benno L.
De journalist schreef in het artikel dat hij met de advocaat van Benno Larue had gesproken of L. lid was geweeest, volgens de journalist ontkende de advcaat dat. De BWO beschikt echter over een aanmelding van Benno Larue. De journalist heeft hier en op zoveel onterechte aantijgingen geen hoor en wederhoor toegepast. Had hij dat wel gedaan en stukken had opgevraagd had hij geen verhaal.

Onjuistheden.
In het artikel, die de waas over zich heen heeft van zwartmakerij, en veel onjuistheden bevat die van internet zijn gehaald en die door de journalist als juist zijn aangenomen terwijl hij kon weten dat ze onjuist waren vraagt de BWO het Openbaar Ministerie (OM) een strafrechtelijk onderzoek te starten om de waarheid boven tafel te krijgen, dat kan alleen doormiddel van een opsporingsonderzoek, aldus de BWO.

Nieuw artikel.
Een afweging om strafaangifte te doen is dat de journalist “nog meer zou hebben” en een vervolgartikel zal schrijven, mocht in het vervolgartikel wederom feitelijke en bewijsbare onjuistheden bevatten dan zal wederom aangifte worden gedaan door het bestuur.

Volgens de BWO moet het maar eens afgelopen zijn met onjuistheden te publiceren daarnaast kan 60 procent van de onterechte aantijgingen doormiddel van stukken worden bewezen, die zijn als bewijsmiddelen bij de aangifte gevoegd, daarnaast zijn er getuigen voorgedragen.

Terug slaan.
De BWO slaat ongenadig met alle juridische middelen terug tegen journalisten die onzin verhalen lopen te verkopen. Met succes overigens (zie artikel en stukken hieronder).

 aangifte gk..pdf


Terug naar overzicht