Bond van Wetsovertreders          

Samen op weg naar een betere toekomst

 
 

Over ons

 

De BWO

De BWO is een organisatie met 1025 leden, onlangs zijn er in één klap 195 TBS'ers bijgekomen en 200 leden waarbij de ledenbestand momenteel 1142 is, waarvan 400 vastzitten in de gevangenis, 525 mensen die tot TBS veroordeeld zijn en de rest zijn wetsovertreders die buiten de gevangenis leven.


De BWO werkt sinds 2016  samen met buitenlandse organisaties zo sta je sterker. De buitenlandse organisaties zijn tevens aangesloten bij de IAD en hebben één maal per jaar overleg om de plannen door te spreken voor de aankomende 5 jaar, dat heeft als voordeel dat de organisaties een geheel vormen.

 

Indien u lid wil worden kunt u dat via de "lid worden" pagina doen. De contributie bedraagt voor leden buiten de gevangenis 150,00 per jaar. U krijgt dan korting op de webshop van 25% en daarnaast heeft u 24 uur per dag 7 dagen per week een gespecialiseerde advocaat tot uw beschikking.Mensen die zijn gedetineerd betalen geen contributie

 

 

 ieder jaar heeft de BWO een thema die aandacht verdient als het om (ex-) gedetineerden en wetsovertreders gaat. 2017 staat in het teken van gemeenten en burgemeesters die ex-TBS'' ers, ex-gedetineerden aan de schandpaal nagelt of uit hun gemeente weert zodat ze nergens een bestaan op kunnen bouwen. De BWO gaat voor deze mensen aan de slag en sleept de eerste de beste burgervader voor de rechter. Naar de mening van de BWO moet het maar eens ophouden met het ex-crimineeltje pesten.
 

De BWO bemoeit zich niet met de rechtsgang, zoals mensen nog weleens denken,  maar wij zien toe dat gevangenen en wetsovertreders (b.v. bij automobilisten waarvan het rijbewijs is ingetrokken of een verkeersovertreding heeft begaan is ook een wetsovertreder en kan dus ook lid worden.) worden behandeld volgens verdragen en nationale wet- en regelgeving daarnaast tracht de BWO te voorkomen dat mensen terugvallen in hun gedrag .


De BWO is lid van de internationale organisatie die opkomt voor gedetineerden en wetsovertreders worldwide. (IAD International -International Association of detainees- te Texas USA). De BWO werkt dagelijks samen met de Europese aangesloten organisaties en éénmaal per jaar komen alle leden van de IAD in de USA bij elkaar.Onze nieuwe website is ook compatibel met tablet en mobiele telefoon.


Mocht u nog vragen en/of opmerkingen hebben dan kunt u bellen of het contactformulier invullen. U kunt ook een berichtje plaatsen in ons gastenboek.

Kijkt u rustig rond, veel leesplezier!


Met vriendelijke groeten,

Het bestuur