Bond van Wetsovertreders          

Samen op weg naar een betere toekomst

 
 

Perspagina.

Op deze pagina kunt u alle persberichten vinden. Om alle berichten te lezen moet u soms de pagina verversen. Onder de berichten kunt u brieven e.d. vinden.


Persberichten


Terug naar overzicht

11-03-2018

Ex-gedetineerden 20/30 jaar in administratiegevangenis in strijd met privacywet.

Ex- gedetineerden blijven nog 20 en 30 jaar in de gevangenisadministratie, daar is de Bond van Wetsovertreders (BWO) achter gekomen en dat is in strijd met de privacywetgeving.

Iedere gevangenis maakt zich schuldig aan dit soort “verzamelen van gegevens van ex-gedetineerden. De gevangenis mag de persoonsgegevens maximaal 8 jaar in hun systeem houden en daarna moet het worden verwijderd. De BWO had liever gezien dat bij ontslag de gegevens werden verwijderd, immers de gevangenis heeft dan niks meer aan de gegevens althans doet hier niets mee.

De BWO heeft bij de autoriteit persoonsgegevens een klacht ingdiend, temeer nu ook de privacyfunctionaris ontbreekt in de gevangenissen. Volgens de gesproken directieleden van gevangenissen blijkt dat “het handig” is dat ex-gedetineerden in het computersysteem blijven staan voor als ze terugkomen.Terug naar overzicht