Bond van Wetsovertreders          

Samen op weg naar een betere toekomst

 
 

Perspagina.

Op deze pagina kunt u alle persberichten vinden. Om alle berichten te lezen moet u soms de pagina verversen. Onder de berichten kunt u brieven e.d. vinden.


Persberichten


Terug naar overzicht

12-02-2018

Politie niet happig om aangifte op te nemen van verdachten.

De politie is over het algemeen niet happig om van verdachten een aangfite op te nemen als zij slachtoffer zijn van een misdrijf.

Volgens de politie is het veel interessanter om hun eigen zaak rond te krijgen en vervolgens de verdachte met een kluitje in het riet te sturen.

De Bond van Wetsovertreders (BWO) heeft in 2017, namens verdachten, 50 keer aangifte gedaan omdat de politie deze niet wilde opnemen, hoewel de politie daartoe wettelijk wel verplicht is. De politie zegt vaker "Het heeft toch geen zin je bent verdachte" of " wij sturen je aangifte toch niet naar de Officier van Justitie die doet er toch niks mee omdat je verdachte bent.

Dat laatste is juist het gaat om verdachten dus nog niet om veroordeelden, buiten verdachten hebben ook veroordeelden recht om aangifte te doen als er sprake is van een strafbaar zijn.Terug naar overzicht