Bond van Wetsovertreders          

Samen op weg naar een betere toekomst

 
 

Perspagina.

Op deze pagina kunt u alle persberichten vinden. Om alle berichten te lezen moet u soms de pagina verversen. Onder de berichten kunt u brieven e.d. vinden.


Persberichten


Terug naar overzicht

10-02-2018

Bond van Wetsovertreders in brief aan OM: kerkgenootschap mag zelf leden straffen zoals Jehovah’s (gelijkheidsbeginsel in het geding, zie brief).

De Bond van Wetsovertreders (BWO) heeft het Openbaar Ministerie (OM) schriftelijk gevraagd geen onderzoek te doen naar mogelijk sexueel misbruik binnen de Jehovah’s Getuigen. De Rooms Katholieke Kerk heeft het sexueel misbruik ook binnenshuis opgelost, dat mag de Jehovah’s getuigen ook doen, er kan geen sprake zijn van een andere behandeling.

De kwestie wordt daarnaast sterk opgeblazen zoals het sexureel misbruik van de Katholieke kerk daarnaast heeft het hof eerder beslist dat er van misbruik geen sprake was, de ouderling is toen vrijgesproken, aldus de BWO.

Buiten het bovenstaande zal er een procedure worden gestart omdat de misbruik nog niet eens vaststaat en slechts afkomstig is van personen die de kerkgenootschap hebben verlaten. Het OM heeft om die reden nooit de Rooms Katholieke kerk vervolgd.

 jehovom18_1.pdf


Terug naar overzicht