Bond van Wetsovertreders          

Samen op weg naar een betere toekomst

 
 

Perspagina.

Op deze pagina kunt u alle persberichten vinden. Om alle berichten te lezen moet u soms de pagina verversen. Onder de berichten kunt u brieven e.d. vinden.


Persberichten


Terug naar overzicht

16-09-2017

BWO op bezoek bij S. Abdeslam in Parijs.

De familie van de terreurverdachte Salah Abdeslam heeft via IAD International, waar de Bond van Wetsovertreders (BWO) lid van is, gevraagd Abdeslam te bezoeken in de gevangenis om te kijken of zijn detentie conform het verdrag EVRM VN verdrag en de jurisprudentie van de EHRM gaat.

In het eerste contact moet worden vastgesteld dat op een aantal punten de Franse overheid zich niet confirmeert aan het EVRM, m.a.w. ze houden zich niet aan het gestelde in het EVRM. Ook zal de BWO kijken naar de detentie in verhouding met het VN verdrag tegen foltering en andere wrede, onmenselijke en onterende behandeling of bestraffing (Convention against torture and other cruel, inhuman or degrading treatment or punishment).

Volgens de BWO is sprake van onmenselijke behandeling en foltering. Weliswaar is het regime iets versoepeld maar er zijn nog enkele zaken die beter moeten.

 abdes170094.pdf


Terug naar overzicht