Bond van Wetsovertreders          

Samen op weg naar een betere toekomst

 
 

Perspagina.

Op deze pagina kunt u alle persberichten vinden. Om alle berichten te lezen moet u soms de pagina verversen. Onder de berichten kunt u brieven e.d. vinden.


Persberichten


Terug naar overzicht

12-09-2017

Spreekrecht moet ingeperkt worden.

Het spreekrecht moet ingeperkt worden als het aan de Bond van Wetsovertreders (BWO) ligt. Dat heeft de BWO vandaag bij het Ministerie van Justitie medegedeeld.

Het is beslist niet zo dat het spreekrecht helemaal moet verdwijnen maar soms gaan slachtoffers te ver met hun verwensingen en zien de verdachte(n) niet als mens maar als beest die alles maar moet slikken.

“Het is voor een verdachte al heel wat als hij voor de rechter moet komen en daarnaast is hij/zij slechts verdachte en krijgt de volle laag van het slachtoffer terwijl hij op dat moment nog vrij gesproken kan worden”, aldus de BWO.

Als het denigrerend gaat worden, wat nogal eens gebeurt moet de rechter ingrijpen, maar dat doen rechters nauwelijks. Er moet een “protocol Spreekrecht” komen met daarin regels en die moeten vóór de zitting aan het slachtoffer worden verstrekt.Terug naar overzicht