Bond van Wetsovertreders          

Samen op weg naar een betere toekomst

 
 

Perspagina.

Op deze pagina kunt u alle persberichten vinden. Om alle berichten te lezen moet u soms de pagina verversen. Onder de berichten kunt u brieven e.d. vinden.


Persberichten


Terug naar overzicht

01-09-2017

Bond van Wetsovertreders stuurt geen namen gedetineerden naar Politie Breda

De Bond van Wetsovertreders (BWO) stuurt geen namen van gedetineerden die hebben aangegeven bij de BWO dat ze waren geintimideert door Klaas O naar aanleiding van de uitgelekte taps, zo schrijft de bond vandaag in een brief aan de Dienst Regionale Recheche (DRR) wat besproken is in de bestuursvergadering.

De politie had hier om gevraagd om de gedetineerden te horen maar de BWO gaat altijd voor privacy van haar leden. In 2008 is een keer de ledenlijst op straat komen te liggen en daar hebben we behoorlijk last van gehad, aldus de BWO.

Buiten het feit dat de ledenlijst een keer op straat kwam te liggen is de kans groot dat Klaas O. weer terug komt in de Torentijd en dat gedetineerden daar las van krijgen en dat is niet wat we willen. Wij gebruiken de gegevens ook alleen om iemand over te kunnen laten plaatsen als de “nood aan de man komt”, aldus het bestuur van de BWO.Terug naar overzicht