Bond van Wetsovertreders          

Samen op weg naar een betere toekomst

 
 

Perspagina.

Op deze pagina kunt u alle persberichten vinden. Om alle berichten te lezen moet u soms de pagina verversen. Onder de berichten kunt u brieven e.d. vinden.


Persberichten


Terug naar overzicht

23-08-2017

BWO wil Rijksrecherche onderzoek in zaak de Torentijd Middelburg.

Naar aanleiding van de gebeurtenissen met de tapgesprekken in de gevangenis Torentijd wil de Bond van Wetsovertreders (BWO) een onderzoek door de Rijksrecherche om te kijken of de tap gesprekken expres met naam aan Klaas O. zijn afgeleverd, dat schrijft de BWO in een brief aan de Hoofdofficier van Justitie van het parket Zeeland-West-Brabant.

Het zal, volgens de BWO, niet de eerste keer zijn dat expres processen verbaal (PV’s) expres met gegevens van getuigen verdachten en veroordeelden expres aan andere verdachten komen. Normaliter gebeurt dit om strafvermindering of een soepele strafeis of andere privileges te krijgen.

Volgens de BWO is een onderzoek van de Rijksrecherche onvermijdelijk omdat er nog veel onduidelijkheden zijn. “We moeten dit serieus aanpakken en de weg is een onderzoek door de Rijksrecherche en daar hebben wij de Hoofdofficier gevraagd dit te doen”, besluit de bond.Terug naar overzicht