Bond van Wetsovertreders          

Samen op weg naar een betere toekomst

 
 

Perspagina.

Op deze pagina kunt u alle persberichten vinden. Om alle berichten te lezen moet u soms de pagina verversen. Onder de berichten kunt u brieven e.d. vinden.


Persberichten


Terug naar overzicht

04-06-2018

Problemen gevangenis Alphen overdreven aldus Gedetineerden.

De problemen die in de gevangenis van Alphen aan den Rijn zouden bestaan, zoals omroep West vandaag publiceerde zijn lichtelijk overdreven te noemen en niet anders dan in andere inrichtingen, dat zegt de Bond van Wetsovertreders (BWO).

De BWO is 3 weken geleden nog in de gevangenis geweest bij een lid van de gedetineerdencommissie en daar is geen woord gerept over dat het uit de hand gaat lopen of dat het zo erg zou zijn. Wel is er sprake van onder bezetting maar de beveiligers doen hand en span diensten, aldus de BWO.

Het feit dat gedetineerden 23 uur op hun cel zitten is ook niet nieuw dat heeft te maken met het versoberingsregime die 3 jaar geleden in werking is getreden.

De directie doet er van alles aan om de activiteiten en werk door te laten gaan en daar staat weleens een beveiliger bij i.p.v. een PIW’er. De BWO heeft niet de indruk dat het erg is “storm in een glas water”,aldus de BWO.
Wel erkent de Bond dat er meer personeel bij mag zijn dan praten we over 19 FTE.Terug naar overzicht