Bond van Wetsovertreders          

Samen op weg naar een betere toekomst

 
 

Perspagina.

Op deze pagina kunt u alle persberichten vinden. Om alle berichten te lezen moet u soms de pagina verversen. Onder de berichten kunt u brieven e.d. vinden.


Persberichten


Terug naar overzicht

23-05-2018

Dossiers TBS klinieken worden niet goed bijgehouden.

Dossiers in de TBS klinieken worden niet goed bijgehouden, dat concludeert de Bond van Wetsovertreders (BWO) door het inzien en vergelijken van 10 dossiers van de verschillende TBS klinieken.

Het niet goed bijhouden van dossiers kan negatief uitpakken in de verleninging van de TBS bij de rechter. Uit de dossiers blijkt dat TBS’ers goed gedrag vertonen en meewerken aan de behandeling terwijl dat nauwelijks is terug te vinden in de verslaglegging.

Ook een TBS’er die in 2017 met een mes zwaaide in 2017 staat niet in het betreffende dossier en dat kan de rechter die belast is met de verlening op het verkeerde been zetten.
Daarnaast staat in geen enkel dossier dat de TBS’er, met proefverlof tijdig is teruggekeerd, terwijl dat wel het geval was.

Medicijn gebruik:

Ook het medisch dossier waar het medicijngebruik in staat was in 6 van de gevallen niet bijgehouden, dat heeft tot consequentie dat de TBS ‘er de medicijnen die hij niet meer hoeft nog steeds krijgt.

De BWO heeft haar conclusies aan de inspectie gemeld.Terug naar overzicht