Bond van Wetsovertreders          

Samen op weg naar een betere toekomst

 
 

Perspagina.

Op deze pagina kunt u alle persberichten vinden. Om alle berichten te lezen moet u soms de pagina verversen. Onder de berichten kunt u brieven e.d. vinden.


Persberichten


Terug naar overzicht

19-05-2018

Bond van Wetsovertreders doet strafaangifte tegen minister van Rechtsbescherming. (zie bijlage aangifte).

Update 20/5 De Bond van Wetsovertreders (BWO) heeft bij de officier van justitie in Den Haag strafaangifte gedaan tegen de minister van Rechtsbescherming (S. Dekker) naar aanleiding van de brand die op 12 mei in de gevangenis van Arnhem- Zuid plaats had.

De gedetineerde die zelf zijn cel in de brand stak was slachtoffer van het z.g. stoplichtsysteem die gedetineerden extra rechten moet geven, maar dit systeem blijkt niet te werken en geeft alleen maar extra stress en agressie omdat veel gedetineerden terugvallen.

De BWO is van mening dat de minister van Rechtsbescherming daar voor een groot deel verantwoordelijk voor is omdat het ministerie het systeem niet wilde afschaffen. Daarnaast krijgen gedetineerden ook vaak niet het Penitentiair Programma (PP) waar zij in de laatste maanden van hun straf mee mogen doen, dat geldt ook voor de gedetineerde in Arnhem-Zuid. Ook het personeel klaagde bij de BWO vandaar dat de aangifte (zie bijlage) is gedaan.

De aangifte onderaan dit bericht.

 aang_min_recht (1).pdf


Terug naar overzicht