Bond van Wetsovertreders          

Samen op weg naar een betere toekomst

 
 

Perspagina.

Op deze pagina kunt u alle persberichten vinden. Om alle berichten te lezen moet u soms de pagina verversen. Onder de berichten kunt u brieven e.d. vinden.


Persberichten


Terug naar overzicht

17-05-2018

Gedetineerden gevangenis Arnhem-Zuid gaan mogelijk staken.

De gedetineerden in de gevangenis Arnhem- zuid gaan over enkele weken werkstakingen houden als de directie met een afvaarding van de gedetineerde en met de Bond van Wetsovertreders (BWO) niet aan tafel gaan zitten om de problemen op te lossen die er momenteel zijn.

De grootste problemen zijn dat een afvaarding van de gedetineerden niet met de directie kan communiceren waardoor er veel onduidelijkheden zijn, de directie doet maar raak en de gedetineerden zijn niet op de hoogte wat er gebeurt dat geldt tevens voor het personeel van de inrichting.
Op 13 mei 2018 om 23.00 heeft een gedetineerde uit pure wanhoop zijn matras in de brand gestoken omdat hij zich vernederd voelde. Hij werd behoorlijk hard toegesproken. Daarnaast is het stoplicht systeem niet goed werkend in de inrichting, gedetineerden worden zomaar privileges ontzegd terwijl ze niet weten waarom, zo deelde een gedetineerde en personeelslid mede aan de BWO. Het stoplichtsysteem is enkele jaren ingevoerd door staatssecretaris Fred Teeven waar gedetineerden privileges kunnen verdienen als ze goed gedrag vertonen.

Maaltijden:

De gedetineerden zijn voorts van plan het warm eten massaal te weigeren en in de kliko te gooien omdat de diepvriesmaaltijden vaak over datum zijn en niet eetbaar. Broodmaaltijden zullen wel worden genuttigd deelde de gedetineerde vanmiddag aan de BWO mede,

De BWO heeft vandaag een brandbrief aan de dienst justitiele inrichtingen (DJI) verzonden omdat de directie alle contacten van de hand wijst. (zie brief verder op deze pagina)

Beklagzaken:

Het is opmerkelijk dat er veel beklagzaken zijn in de gevangenis van Arnhem-Zuid. Gedetineerden voegen zich massaal bij de maand commissaris omdat er dingen fout gaan. Daarnaast zijn er in 2017 opvallend veel beroepsprocedures geweest in vergelijking met andere inrichtingen die wel overleg voeren met de directie. In heel het jaar 2017 werden 275 klachtprocedures aangebracht waarin 45% van de zaken geheel of gedeeltelijk gegrond werden verklaard, de gedetineerden kregen een kleine schadevergoeding in geld aan de hand van de soort klacht was dit gemiddeld € 15.00.Terug naar overzicht