Bond van Wetsovertreders          

Samen op weg naar een betere toekomst

 
 

Perspagina.

Op deze pagina kunt u alle persberichten vinden. Om alle berichten te lezen moet u soms de pagina verversen. Onder de berichten kunt u brieven e.d. vinden.


Persberichten


Terug naar overzicht

25-06-2018

Bond van Wetsovertreders wint procedure tegen Brabants Dagblad wegens onzorgvuldig journalistiek handelen; Raad voor de Journalistiek: Bond van Wetsovertreders bestaat niet uit één persoon en "claimt" niet op te komen voor (ex-)gedetineerden, (ex-) Tbs'ers en wetsovertreders -niet gedetineerd- (Zie onder bericht de uitspraak)

Update: 25-06-2018;

Raad voor de journalistiek:
De Bond van Wetsovertreders (BWO) bestaat niet uit één persoon dat oordeelde de Raad voor de Journalistiek op 24 maart in een uitspraak, die online staat. De BWO heeft alle lijsten overlegd, waaronder ook de personeelslijst. Daarnaast is de BWO betrouwbaar, zo oordeelde de Raad. De BWO heeft de personeelslijsten op tafel gelegd waaruit al blijkt dat de BWO 1145 leden 11 man in dienst heeft en 2 nevenvestigingen heeft.

E. Luiten van het Brabants Dagblad en het BD hadden journalistiek onzorgvuldig gehandeld.

Rijksrecherche:
Ook de Rijksrecherche stelde al kritische vragen over het ledenaantal van de BWO en onderzocht de organisatie toen de BWO werd gehoord als getuige in de zaak tegen de burgemeester van Weert, ook daaruit bleek dat het verhaal van de Volkskrant van één persoon niet klopte en dat van de BWO wel.

 BvW - conclusie.pdf


Terug naar overzicht