Bond van Wetsovertreders          

Samen op weg naar een betere toekomst

 
 

Perspagina.

Op deze pagina kunt u alle persberichten vinden. Om alle berichten te lezen moet u soms de pagina verversen. Onder de berichten kunt u brieven e.d. vinden.


Persberichten


Terug naar overzicht

30-07-2018

Gedetineerde te lang in detentie klacht tegen advocaat en kort geding tegen Exodus.

Maastricht – Een gedetineerde zit te lang in de isd maatregel in de gevangenis van Sittard. Zijn advocaat waar de Bond van Wetsovertreders (BWO) een klacht tegen heeft ingdiend heeft de zaak op zijn beloop gelaten. De gedetineerde verbleef in een van de huizen van Exodus te Heerlen, maar de leiding beweerde, zonder dit met bewijs (urinecontrole) te staven mocht de ex-gedetineerde geen contact meer hebben met zijn vriendin.

De gedetineerde heeft schade geleden omdat hij op 18 juli zou trouwen, maar zit weer vast. De BWO krijgt regelmatig klachten binnen over de werkwijze van Exodus dat een civiele procedure op zijn plaats is om “de ware” Exodus boeven tafel te krijgen.

Ook de ex-gedetineerde, thans gedetineerde heeft regelmatig urinecontroles gehad ( zie bijlage) en er zijn geen sporen van drugs aangetroffen, daarnaast heet de gedetineerde is 2 jaar geen strafbare feiten gepleegd ( proeftijd) en hoort dus met een enkelband thuis te zitten.

De minister van rechtsbescherming (Sander Dekker) is door de BWO schriftelijk gevraagd de gedetineerde met een enkelband thuis te laten zitten tot aan 18 augustus 2018.

Tegen Exodus zal een immateriele schadevergoeding worden gevorderd van € 25.000,00 wegens de georganiseerde bruiloft die door haar onrechtmatige daad niet door heeft kunnen gaan, van de overheid zal € 105,00 per dag worden gevorderd wegens het onterecht vast zitten van de gedetineerden. In totaal € 10.571,45.

Tegen de directie van P.I. Sittard zal aangifte worden gedaan wegens wederrechtelijke vrijheidsberoving.

 3682.1ged sittard.pdf


Terug naar overzicht