Bond van Wetsovertreders          

Samen op weg naar een betere toekomst

 
 

Perspagina.

Op deze pagina kunt u alle persberichten vinden. Om alle berichten te lezen moet u soms de pagina verversen. Onder de berichten kunt u brieven e.d. vinden.


Persberichten


Terug naar overzicht

06-07-2018

Gevangenen Vught en Ter Apel van "fout hout" krijgen schadevergoeding.

De gevangenen uit Vught en Ter Apel moeten een schadevergoeding krijgen omdat het ministerie van Justitie en Veiligheid wist dat deze met chroom-6. De Bond van Wetsovertreders (BWO) wist al langer en had hiervan al vernomen.

De BWO wil dat alle gevangenen medisch onderzocht worden om te kijken of ze kanker hebben wat het gevolg is van de substantie. De BWO wil ook dat dit hout niet meer zal worden gebruikt nu en in de toekomst.

Buiten de mogelijke schadevergoeding wil de BWO ook dat de gevangenen gewoon het loon krijgen doorbetaald ondanks dat ze niet op de werkplaats werken. Het is onbegrijpelijk dat het ministerie niet eerder heeft ingegrepen en maatregelen heeft genomen, doch is de BWO van mening dat dit hout de inrichting niet binnen moest komen. De maatregelen die het ministerie had moeten nemen zijn handschoenen en mondkapjes tijdens het verwerken met de zaag machine.
Een vonnis van de rechtbank inzake defensie heeft precedentwerking. Dat Justitie niet eerder heeft ingegrepen is onbehoorlijk bestuur en onrechtmatige daad naar de "besmette"gevangenen toe.Terug naar overzicht