Bond van Wetsovertreders          

Samen op weg naar een betere toekomst

 
 

Perspagina.

Op deze pagina kunt u alle persberichten vinden. Om alle berichten te lezen moet u soms de pagina verversen. Onder de berichten kunt u brieven e.d. vinden.


Persberichten


Terug naar overzicht

06-11-2017

BWO wil geen gesprekspartner worden van TBS Nederland; vereniging,TBS Nederland, bestaat niet.

De Bond van Wetsovertreders (BWO) wil geen gesprekspartner worden van TBS Nederland. De BWO weet niet precies wie de overkoepelende organisatie vertegenwoordigd. TBS Nederland heeft geen rechtspositie en kan derhalve niet namens andere spreken. Kortom het is geen vereniging met leden.
Wil de BWO afspraken maken dan kan dat niet en heeft geen juridische status omdat TBS Nederland feitelijk niet bestaat. Feitelijk heeft TBS Nederland ook geen bestuur. Vanmiddag had de BWO een bespreking met beide “voorzitters”. Hoewel de 2 afgevaardigden zich voorzitter noemen nemen ze een niet bestaande functie aan. Voorzitters heb je pas als een vereniging bestaat. Mevrouw van Bussel en de heer Beintema noemen zich ten onrechte voorzitter.
Zo kan TBS Nederland niet gedagvaard worden indien nodig omdat ze geen Juridische status heeft.
De BWO doet alleen zaken met een vereniging die de status wel heeft. TBS Nederland wil de namen van de leden hebben, die krijgt ze niet zomaar, van de BWO omdat in klinieken mensen onder druk worden gezet zo blijkt uit meerdere meldingen van leden en advocaten. De TBS klinieken krijgen alleen namen als de TBS'ers daartoe toestemming geven. Overigens de BWO heeft wel een voorstel gedaan aan TBS Nederland de ledenlijst te laten zien maar dat wilde de afgevaardigden niet. Lees onder de brief aan TBS Nederland. (wegens een storing komt de brief later online).

 brftbs09.pdf


Terug naar overzicht