Bond van Wetsovertreders          

Samen op weg naar een betere toekomst

 
 

Perspagina.

Op deze pagina kunt u alle persberichten vinden. Om alle berichten te lezen moet u soms de pagina verversen. Onder de berichten kunt u brieven e.d. vinden.


Persberichten


Terug naar overzicht

02-08-2017

Bond van Wetsovertreders doet 12 Wob-verzoeken.

De Bond van Wetsovertreders (BWO) heeft 12 WOB (Wet Openbaar Bestuur) verzoeken gedaan naar zaken binnen de gevangenissen en TBS instelingen.

De WOB verzoeken worden gedaan om de onderzoeken te ondersteunen die de BWO sinds Januari 2017 doet. Aan het eind van het jaar zullen de onderzoeken afronden, “We hebben veel tijd zitten in het bezoeken van gevangenissen en TBS Klinieken, in drie van het aantal instellingen die wij bezoeken worden we niet toegelaten”, aldus de BWO. Volgens de BWO zijn de drie instellingen waar weinig klachten over zijn.

VOEDSEL
Ook het voedsel proleem komen aan bod, uit onderzoek is al gebleken dat gedetineerden in de gevangenis gemiddeld 5 kilo is afgevallen in 3 maanden. Ook de gevangeniswinkel komt aan bod waar al eerder een bericht over is verzonden.

De rest verklapt de BWO nog niet maar komen uit in de uitslag. Het is de eerste keer dat een dergelijk onderzoek plaatsvindt en zal ook naar de CPT (Committee for the Prevention of Torture) worden verzonden want het rapport zal negatief uitvallen.Terug naar overzicht