Bond van Wetsovertreders          

Samen op weg naar een betere toekomst

 
 

Perspagina.

Op deze pagina kunt u alle persberichten vinden. Om alle berichten te lezen moet u soms de pagina verversen. Onder de berichten kunt u brieven e.d. vinden.


Persberichten


Terug naar overzicht

28-07-2017

Centraal Orgaan Asielzoekers reageert niet op sommatie, BWO heeft aangifte gedaan.

De Bond van Wetsovertreders (BWO) heeft op haar sommatiebrief van 12 juli aan het Centraal Orgaan Asielzoekers (COA) geen reactie gekregen op het feit dat zij “aso”asielzoekers in de penitentiaire inrichting Zaanstad een avondklok wil opleggen, met als doel dat asielzoekers in de avonduren niet meer buiten komen.

Volgens de Bond is het een onrechtmatige daad naar de asielzoekers toe (civielrechtelijk) en wederrechtelijke vrijheidsberoving (strafrechtelijk). De aangifte wordt gedaan om een eind te maken aan de avondklok en de BWO zal zich als civiele partij stellen om smartegeld te eisen voor de asielzoekers, gedacht word aan een bedrag van € 125,00 per dag, zoals gebruikelijk als iemand ten onrechte vastzit.

“Daarnaast is een bestuursrechtelijk kort geding opgestart om erger te voorkomen”, aldus de Bond. Asielzoekers die voor vertrek en terugkeer worden vastgezet is al erg maar een avondklok is nog erger omdat er geen recht en titel (uitspraak rechter) aan ten grondslag ligt.Terug naar overzicht