Bond van Wetsovertreders          

Samen op weg naar een betere toekomst

 
 

Perspagina.

Op deze pagina kunt u alle persberichten vinden. Om alle berichten te lezen moet u soms de pagina verversen. Onder de berichten kunt u brieven e.d. vinden.


Persberichten


Terug naar overzicht

20-06-2018

Politietouringcar geen voorrangsvoertuig dus mag maar 80.

De touringcar die de politie inzet om in vracht- en persoonsvoertuigen te kijken mag geen 100 km per uur rijden maar 80. Het is geen voorrangsvoertuig maar een gehuurde bus van een gewoon touringcarbedrijf, dat zegt de Bond van Wetsovertreders (BWO) in een reactie op de uitlatingen van de politie.

De BWO heeft vandaag de minister van Justitie en Veiligheid aangeschreven dat het per direct afgelopen moet zijn anders start de BWO een kort geding bij de rechtbank in Den Haag. Ieder burgervoertuig moet zich aan de wet houden en dat geldt ook voor een burgertouringcar, er is geen wet dat dit voertuig harder mag dan 80 km per uur.
De gehuurde touringcar mag alleen 100 als ze een sticker met 100 achterop hebben dan is het een T100 voertuig en dan mag het wel.

Naast het hader rijden is het ook gevaarlijk. Mede- weggebruikers gaan ervan uit dat de “politietouringcar” maar 80 gaat en niet 100, daarmee komt de verkeersveiligheid in gevaar.

Volgens de BWO heeft de kwestie een spoedeisendbelang vandaar het kort geding.Terug naar overzicht