Bond van Wetsovertreders          

Samen op weg naar een betere toekomst

 
 

Perspagina.

Op deze pagina kunt u alle persberichten vinden. Om alle berichten te lezen moet u soms de pagina verversen. Onder de berichten kunt u brieven e.d. vinden.


Persberichten


Terug naar overzicht

19-06-2018

Meer verdachten in beperkingen.

In 2017 zijn er meer verdachten in beperkingen gezet, de Bond van Wetsovertreders (BWO) heeft de cijfers daarvan opgevraagd bij het Openbaar Ministerie (OM). In 2017 zijn 25% meer verdachten in beperking gezet ten opzichte van 2016. In de eerste helft van 2018 zijn dat al 15% als dat doorgaat loopt het aantal verdachten die geen contact met de buitenwereld mogen hebben ongeveer 40%.

De beperking die verdachten opgelegd krijgen houden in dat ze in een politiecel geen boekjes mogen lezen, alleen moeten luchten en in het Huis van Bewaring (HVB) alleen moeten luchten geen contact met mede-gedetineerden mogen hebben en geen televisie op cel. Ook mogen ze geen bezoek ontvangen en mogen er geen andere gedetineerden in de gang van de inrichting lopen als iemand b.v. naar de medische dienst moet.

Het aantal dagen hoelang een verdachte in beperking zit is gedaald dat is in 2018 gemiddeld 14 dagen, in 2017 waren dat 30 dagen.

De BWO is van mening dat er zorgvuldiger met de beperkingen om moet worden gegaan, voor een eenvoudige meervoudige diefstal kan een verdachte al in beperkingen worden gezet omdat er meer mensen bij zijn betrokken. De BWO streeft ernaar dat beperkingen pas opgelegd worden bij straffen vanaf 6 jaar.Terug naar overzicht