Bond van Wetsovertreders          

Samen op weg naar een betere toekomst

 
 

Perspagina.

Op deze pagina kunt u alle persberichten vinden. Om alle berichten te lezen moet u soms de pagina verversen. Onder de berichten kunt u brieven e.d. vinden.


Persberichten


Terug naar overzicht

18-06-2018

BWO onterecht betitelt als oplichter.

De Bond van Wetsovertreders (BWO) is ten onrechte neergezet als oplichter dat geldt ook voor de oud-bestuurders, dat oordeelde de rechter maandag 18 juni 2018.

Retecool had naar aanleiding van het artikel in de Volkskrant dat de BWO uit één persoon bestaat en daarmee oplichting pleegde ten onrechte de BWO uitgemaakt voor oplichting, zoals staat vermeld op Google en hun website.

De BWO heeft de ledenlijst van destijds overlegd en de 2100 leden stonden allemaal op de ledenlijst net als de 1145 die nu lid zijn. “Het klopte allemaal”, aldus de BWO.

Ook het Brabants Dagblad (BD) is op de vingers getikt dat de BWO uit één persoon bestond en "claimde" op te komen voor (ex-) gedetineerden, door de Raad voor de journalistiek. Een civiele procedure waarin een schadevergoeding werd gevorderd voorkwam het BD door een schikking aan te gaan met de BWO.

Voor oplichting is vereist dat iemand de ander iets afhandig maakt door het aannemen van een valse naam, valse hoedanigheid en samenweefsel van verdichtsels.

Retecool heeft verstek laten gaan in de procedure.Terug naar overzicht