Bond van Wetsovertreders          

Samen op weg naar een betere toekomst

 
 

Perspagina.

Op deze pagina kunt u alle persberichten vinden. Om alle berichten te lezen moet u soms de pagina verversen. Onder de berichten kunt u brieven e.d. vinden.


Persberichten


Terug naar overzicht

16-06-2018

Politie sleept invalide man arrestantenbusje in.

De politie heeft enkele weken geleden in Duiven een invalide man het busje ingesleept. De man had enkele jaren terug een Transient Ischemic Attack (TIA) gehad en was aan de linkerzijde verlamd en kon niet lopen.

De Bond van Wetsovertreders (BWO) heeft contact opgenomen met de politie met de mededeling dat de man detentie ongeschikt was en niet in een politiecel kon doorbrengen. De man moest nog enkele boetes betalen of deze uitzitten.

Nadat de arts van de GGD was gekomen die hem detentie ongeschikt verklaarde is de man heengezonden. De man kon niet lopen en met de trein of bus en de politie weigerde hem naar huis te brengen onder de noemer “wij zijn geen taxibedrijf”.

Familie heeft de man opgehaald en de BWO gevraagd een klacht in te dienen omdat de agenten die de arrestantenbus reden wisten dat de man halfzijdig verlamd was en hem naar het busje sleurde.

De BWO heeft vandaag een klacht ingediend en tegen de agenten aangifte gedaan wegens mishandeling.

"De politie had kunnen zien dat de man halfzijdig verlamd was en dan moet je hem niet naar de arrestantenbus slepen", aldus de BWOTerug naar overzicht