Bond van Wetsovertreders          

Samen op weg naar een betere toekomst

 
 

Perspagina.

Op deze pagina kunt u alle persberichten vinden. Om alle berichten te lezen moet u soms de pagina verversen. Onder de berichten kunt u brieven e.d. vinden.


Persberichten


Terug naar overzicht

01-08-2017

Bond van Wetsovertreders vraagt internationale rechtshulpkamer (IRK) ook uitleveringen andere EU landen op te schorten.

De Bond van Wetsovertreders (BWO) is blij met het opschorten van Nederlandse verdachten aan Belgie over te leveren aan Belgie. De BWO schrijft aan de IRK in de rechtbank te Amsterdam dit ook te doen naar Frankrijk, spanje en Italie.

De reden is dat in Frankrijk verdachte met een buitenlandse nationaliteit regelmatig worden geintimeerd, zo slaan rechecheurs keihard op tafel of smijten ze ermee naar de verdachten.

De Carabonerie in Italië is te vergelijken met de Guardia Civil in Spanje, daar worden buitenlandse verdachten uren onder een koude douche gezet of krijgen ze emmers koud water over zich heen.

De gevangenis Ciudad Real (Spanje) geeft bedorven eten aan de gevangenen. De E vleugel (E= Extrajeros -buitenlanders-) is sinds 1 oktober vorig jaar gesloten vanwege de klachten, verdachten die nu worden overgeleverd worden geplaatst in de vleugels van de spanjaarden met alle gevolgen van dien.Terug naar overzicht