Bond van Wetsovertreders          

Samen op weg naar een betere toekomst

 
 

Perspagina.

Op deze pagina kunt u alle persberichten vinden. Om alle berichten te lezen moet u soms de pagina verversen. Onder de berichten kunt u brieven e.d. vinden.


Persberichten


Terug naar overzicht

26-07-2017

Bond van Wetsovertreders steunt Centrale Ondernemingsraad DJI. Bewaarder moet weer penitentiair inrichtingswerker worden.

De Bond van Wetsovertreders (BWO) steunt de Centrale ondernemingsraad (COR) dat er meer personeel moet komen en dat het nieuwe en bestaande personeel terug gaan in de jaren 90 en Penitentiair Inrichtings Werker (PIW).

“ Het is belangrijk dat gedetineerden weer een normaal bestaan in de gevangenis krijgen”, aldus de BWO in de brief aan de directie DJI. Op dit moment doen bewaarders alleen de deur open, eten afgeven en de deur weer sluiten. “ Een normaal gesprek is niet meer mogelijk als er bij de gedetineerde een probleem is, daar komt stress om de hoek kijken en vallen er spaanders”, aldus de BWO in de brief.

Op dit moment bezoekt de BWO alle TBS klinieken en ook daar hoor je dat er sprake van geweld is. Vanaf 1 oktober gaat de BWO alle directieleden van gevangenissen af en neemt problemen mee naar het ministerie.

 brdjico2301.pdf


Terug naar overzicht