Bond van Wetsovertreders          

Samen op weg naar een betere toekomst

 
 

Perspagina.

Op deze pagina kunt u alle persberichten vinden. Om alle berichten te lezen moet u soms de pagina verversen. Onder de berichten kunt u brieven e.d. vinden.


Persberichten


Terug naar overzicht

23-07-2017

Weer nodeloze inval arrestatieteam met valse Anonieme melding 0800-7000

Op 19 juli 2017 is weer een nodeloze inval gedaan door een arretatietam te Amsterdam naar aanleiding van onjuiste Meld Anoniem (MA) melding, het is de zesde in één maand. “het is onbegrijpelijk dat het Openbaar Ministerie (OM) en de politie meldingen zomaar als waar aannemen”, aldus de Bond van Wetsovertreders (BWO).

We hebben vorige week de gegevens bij justitie opgevraagd en dan blijkt dat bijna een kwart van de medlingen loos alarm is en dat is veel teveel”,aldus de BWO. Vaak haat het om meldingen van hennepplantages die er niet zijn en wapens die er niet zijn bij vuurwapenhgevaarlijke verdachte.

Het een dag in een politiecel doorbrengen wegens een niet opgezette hennepplantage en een arrestatieteam, wegens het niet hebben van een wapen heeft een enorme impact, aldus de BWO.

De BWO gaat in het volgende overleg met het ministerie van Veiligheid en Justitie over dit probleem spreken.Terug naar overzicht