Bond van Wetsovertreders          

Samen op weg naar een betere toekomst

 
 

Perspagina.

Op deze pagina kunt u alle persberichten vinden. Om alle berichten te lezen moet u soms de pagina verversen. Onder de berichten kunt u brieven e.d. vinden.


Persberichten


Terug naar overzicht

03-07-2017

Veel klachten over de Rooyse Wissel.

Er komen de laatste maanden steeds meer klachten over de PFC De Rooyse Wissel in Oostrum (Venray) niet alleen van patiënten maar ook advocaten klagen steen en been over de handelwijze van personeel en directie. Binnen de inrichting volgt men niet de beginselenwet Terbeschikkinggestelden maar heeft men zo haar eigen regeles en wetten opgesteld.
De BWO heeft enkele malen contact gehad maar de Rooyse Wissel wil geen overleg, dit is overigens de enige kliniek waar we zo'n dictatoriaal regime kennen. Maar de BWO accepteert dat niet en gaan klagen over deze handelwijze. Helaas wil de Rooyse Wissel de zeer grote problemen die de kliniek heeft niet naar buiten brengen. Zelfs van oud TBS 'ers krijgen wij klachten die van lang en kort dateren. De enige die we aan de telefoon krijgen is mevrouw Evelien Lommen van de administratie.Gelukkig weten veel patenten ons te vinden en slaan wij het overleg met de Rooyse Wissel over (omdat zij niet willen praten en problemen willen oplossen en gaan direct in beklag. Ook komt het met regelmatig voor dat directieleden patiënten onder druk zet om zich niet bij de BWO aan te sluiten.

 brfrw17003.pdf


Terug naar overzicht