Bond van Wetsovertreders          

Samen op weg naar een betere toekomst

 
 

Perspagina.

Op deze pagina kunt u alle persberichten vinden. Om alle berichten te lezen moet u soms de pagina verversen. Onder de berichten kunt u brieven e.d. vinden.


Persberichten


Terug naar overzicht

10-01-2018

Bond van Wetsovertreders doet aangifte tegen directeur Alphen aan den Rijn van schending briefgeheim.

De Bond van Wetsovertreders (BWO) heeft aangifte gedaan tegen de directeur van de Penitentiaire Inririchting (P.I.) Alphen aan den Rijn wegens schending van het briefgeheim.

Zowel inkomende als uitgaande post van en naar de BWO komt niet aan. De gedetineerden sturen brieven naar het antworrdnummer van de BWO, en de BWO kan die post volgen en verlaat niet de inrichting, deze post wordt namelijk gescant.

Het personeel mag de inkomende en uitgaande post controlerenop inhoud maar mag ze niet vernietigen of kwijt maken, de directeur is daar verantwoordelijk voor. Op een brief van de BWO heeft de directeur niet gereageerd, kennelijk is die ook weg gemaakt.

In de meeste gevangenissen openen het personeel post van en naar de BWO niet en loopt dat prima, de BWO verdenkt de directeur ervan de brieven weg te maken dan wel daar opdracht voor te geven naar aanleiding van een woordenwisseling inzake overplaatsing van gedetineerden dat gesprek vond plaats met een personeelslid.

De aangifte is gedaan bij de Officier van Justitie en het onderzoek zal door de Rijksrecheche worden gedaan.Terug naar overzicht