Bond van Wetsovertreders          

Samen op weg naar een betere toekomst

 
 

Perspagina.

Op deze pagina kunt u alle persberichten vinden. Om alle berichten te lezen moet u soms de pagina verversen. Onder de berichten kunt u brieven e.d. vinden.


Persberichten


Terug naar overzicht

07-01-2018

Afpakken luxe goederen vooral bij allochtone personen.

Het afpakken van luxe goederen door de politie Rotterdam geldt voornamelijk voor allochtone Nederlanders, dat deelde enkele allochtone Nederlanders mee aan de Bond van Wetsovertreders (BWO).

Zondag werden in Rotterdam zuid 5 personen staande gehouden die dure nikes aan hadden, deze zijn overigens niet afgepakt omdat ze dan op sokken naar huis moesten, wel schreef de politie de gegevens van de jongens op om naderhand te kunnen beoordelen of de kleding van diefstal geld afkomstig zijn.

De BWO heeft de politie in Rotterdam opheldering gevraagd waarom alleen allochtone Nederlanders worden gecontroleerd en niet atochtone, die op nog geen 100 meter verder stonden te roken.

Het afpakken van luxe goederen is niet toegestaan omdat daar toestemming voor moet komen van de Rechter-Commissaris (RC) en het verbeuren van de goederen door de strafrechter, er moet dan sprake zijn van diefstal of heling, en daar was vandaag geen sprake van.

De nikes hadden een waarde van € 275,00 en de jas € 650,00

 brfpolitierot0118.pdf


Terug naar overzicht